opdracht
18 jun 2020

“Digitaal Momentje 34”

Tas Irene Fransen

“KUNSTportaal digitaal momentje 34”: “Laat je inspireren door...

 

Laat je vandaag inspireren door Irene Fransen en maak ook een haakwerk van plastic! Een leuke manier om plastic te recyclen!

Wist al je dat je in plaats van wol ook zelf een dubbele ‘draad’ kan maken met plastic zakken? In dit digitale momentje wordt je uitgelegd op welke manier dit kan.

Bij het voorbeeld van Irene is gebruik gemaakt van kleine broodzakjes. De uitleg hieronder is gericht op kleinere zakjes. Kijk ook naar het filmpje voor uitleg voor hergebruiken plastic boodschappentassen. https://www.youtube.com/watch?v=sCMQYwnHjc0
 

Benodigdheden: plastic zakjes en haaknaald vanaf 4,5 (bij kleine zakjes).

1. Knip overdwars uit het zakje reepjes van ruim 1 cm breed. Je hebt nu ringetjes.

2. Je gaat de ringetjes in elkaar haken zodat er een ‘draad’ ontstaat. Je haalt 1 rondje door de andere en haalt hem weer terug, het lusje die je krijgt trek je strak aan zodat je maar een heel klein knoopje hebt, dit zit dan niet in de weg met haken.

3. Je hebt de ringetjes nu zo in elkaar geknoopt zodat je een slinger van ringetjes hebt.

4. Je kunt vervolgens een haakpatroon gebruiken naar wens. Haak hele stokjes. Je kan er van alles mee maken. Houd er rekening mee dat het steviger wordt dan met wol. Een tas, mandje, hoed zijn voorbeelden die geschikt zijn.

5. De dubbele draad is erg handig voor de dunnere tasjes. Hier nog uitleg om van een boodschappentas een enkele draad te maken. https://www.youtube.com/watch?v=sJDeiOKYuwc&t=4s


Veel succes!

Doe thuis mee en delen is leuk! Plaats dan op facebook als opmerking je creatie!