opdracht
17 apr 2020

"Digitaal momentje 16"

tijdschrift 1

“KUNSTportaal digitaal momentje 16”: “Eigen tijdschrift”

 

'Maak je eigen tijdschrift met met oud papier'

  • Benodigdheden:
  • Stapeltje oude kranten en/ of tijdschriften
  • Pen of viltstiften of (kleur)potloden
  • Pritstift of andere plaksel
  • Schaar

Heb je nog een stapeltje kranten of tijdschriften? Inmiddels zul je ze allemaal wel uit hebben. Tijd om gezellig ouderwets op alle gezichten op de foto's brilletjes en snorren te tekenen...of...je kan ook serieus aan de slag gaan om er iets nieuws van te maken!

 

  • Kijk eens aandachtig wat er allemaal te zien is. Wat is voor jou bijzonder, opvallend, grappig, fascinerend, mooi of juist lelijk? Probeer eens op een andere manier te kijken dan je gewend bent. Je kan bijvoorbeeld alleen maar op zoek gaan naar kleuren die je mooi vindt, of mooie kleurencombinaties, gekke structuren, hoekige vormen of misschien vallen je vooral alle dieren of planten of gebouwen op of mensen met idiote kapsels of mensen die die achterstevoren staan of sprookjesachtige of juist gewone huiselijke taferelen...of...noem maar op. 

 

Zie je een terugkerend thema...? Het kan van alles zijn. Het fijnst is het als je een beetje een opwekkend thema kunt ontdekken.

  • Van dit oude papier maken we een nieuw tijdschrift! Je gaat het helemaal inrichten en vol tekenen en/of schrijven zoals jij het wilt. Je kan bewust de stukjes die jij mooi en bruikbaar vindt uitknippen en op een leeg vel of plakken en zelf verder bij tekenen en kleuren.
  • Tip: Heb je niks kunnen vinden dat jou speciaal fascineert...?  Dan kan je bijvoorbeeld ook driehoeken van gelijke grootte knippen en deze weer aan elkaar plakken als bij een quilt. Of je kan ook gewoon lukraak snippers knippen en op een leeg vel plakken en de verschillende stukken aan elkaar tekenen tot een geheel.
  • Het leukst is het om zo veel mogelijk kleine vellen te maken en ze aan elkaar te nieten, naaien, of plakken tot een boekje of schrift.Op de foto's zie je een voorbeeld van 4 bladzijden uit een boekje met als thema 'De mannenverslinder' en 2 bladzijden uit een boekje met 'aan elkaar getekende fragmenten'. Daar mag je gerust een beter versie van maken :)

 

Neem de vrijheid om het zo aan te pakken als je zelf wilt.

Doe thuis mee en delen is leuk! Plaats dan op facebook als opmerking je creatie!

 

Veel plezier! 

tijdschrift 1

 

 

tijdschrift 1