biografie

Willy Willemsen

Willy Willemsen

 

† In Memoriam

Ik begon met tekenen op de lagere school, kon me zo beter concentreren tijdens de les. Maar doordat ik  een borstel naar mijn hoofd gegooid kreeg leerde ik het tekenen wel af.

 

Rond mijn 28e had ik een buurman waar ik vaak koffie dronk en die schilderde. Van de buurman kreeg ik wat kwasten en verf mee naar huis om ook wat te proberen. Mijn buurman vond mijn schilderwerk beter dan dat van hemzelf.  Met mijn vrouw ben ik toen materiaal gaan kopen om te experimenteren.  Ik heb mezelf alles aangeleerd. Door het werken in de bouw kwam het tekenen een beetje in het slop. Ik speelde ook gitaar; oa.. rock, Harry Saxioni. Na een beroerte lukte het me niet zo goed meer om gitaar te spelen. Hierdoor heb ik het tekenen en schilderen weer opgepakt. Thuis ben ik bezig met het schilderen van rock en roll.  Ik heb gelukkig nog een  scherpe, vaste hand en werk graag in rust of met een muziekje op de achtergrond. Ook houd ik van wat kweken in de tuin; bijv. tomaat en paprika.

Inspiratie
Ik raak geinspireerd door van alles; dieren , portretten, gitaristen en landschappen. ik kijk vaak op internet,  filmpjes op you tube. Voor o.a de verhoudingen en perspectief. Ik vind het wel vervelend dat ik, doordat ik dingen vergeet, de informatie steeds weer moet opzoeken.

Kunstportaal
Kunstportaal is een afleiding en inspiratie voor mij. De kunst van anderen inspireert  mij. Daar zoek ik voor mezelf dan een passend iets op om te maken. Zo ben ik op kunstportaal begonnen om met de pen te tekenen. Het geeft mij ook afleiding, ik ben even van huis af.

Techniek
Ik werk het liefst met olieverf nat in nat. Daarnaast werk ik graag met potlood en pen.

Ambitie
Ik zou graag nog wat programma `s op de computer leren; bijv. fotoshop. Maar dat is voor mij teveel . Door chemo`s ben ik heel moe. Ik heb vooral rust nodig. Ik geef mijn schilderijen liever weg, dan dat ik ze verkoop.