Toegepaste kunst
biografie

Sabine Lammers

Sabine


Ik had nooit gedacht dat keramiek zoveel met mij zou doen en dat ik er zoveel mee kon.
Eigenlijk verras ik mezelf dat ik dingen zie en uitprobeer

 

En oefening baart kunst. Ik werk steeds verfijnder. Ik heb geen les gehad, het mezelf aangeleerd. Ik heb alleen een paar workshops glazuren gevolgd bij een groothandel, zodat ik weet wat ik doe.  Vroeger heb ik met mijn dochter sieraden gemaakt van glas. Die verkochten we samen op markten. Mijn schoonmoeder kwam ermee uit Amerika. Daardoor raakte ik enthousiast.
Verder ben ik een trotse moeder en oma en zie ik een stuk creativiteit terugkomen in mijn dochter en kleindochter en dat doet me plezier.

Inspiratie
Ik kijk in vaktijdschriften en op Pinterest om ideeen op te doen. En om te kijken of het iets voor mij is. Zo heb ik een Udu gemaakt….een Afrikaans muziekinstrument Ik bedenk ook dingen zelf, zoals sieraden.

Techniek
Ik werk veel met keramiek. Eerst maakte ik sieraden van glas. Nu gebruik ik deze techniek samen met de keramiek omdat je dat leuk kunt combineren. Ik gebruik ook schelpen, glas en parels. En ik vermaak ook sieraden in een modernere vorm. Ik gebruik ook kleine dingen die je bij het bakken gebruikt zoals een bloemvorm die je kunt uitsteken.

Kunstportaal
Hier werken brengt rust in mijn brein. Ik laat gewoon de andere wereld buiten. Hier ben ik mezelf en hoef ik ook niet over andere dingen na te denken.
Ik heb hier hele fijne rustige momenten. Ik kan hier mensen helpen, maar het dan ook weer loslaten en met mezelf verder.

Ambitie
Het is een wens van mij om een glas-fusing workshop te doen om te kijken of die techniek iets voor mij is. Ik heb daarover al wel iets gezien in een vaktijdschrift.