biografie

Patricia Michels

Michels

Kleurrijk en dromerig is mijn werk. Ik houd heel erg van elfjes en fantasie. Zelf ben ik fantasierijk en beeld dit graag uit in wat ik maak.


Ik ben 49 jaar en eigenlijk vanaf jongs af aan al creatief bezig, dit werd van huis uit gestimuleerd. Vroeger tekende ik altijd veel bloemen en de natuur, hier was ik gek op.
Wij gingen met het gezin regelmatig naar het bos, de Posbank en Park Sonsbeek, dit waren echt uitjes.

Inmiddels kom ik al een hele tijd bij Kunstportaal op het teken/schilder- en textielatelier. In mijn werk nu zie je de natuur nog steeds als thema terugkomen, vooral in de vorm van een kleurrijke droomwereld vol droomfiguren als elfen, kabouters, paddenstoelen en huisjes in bomen. Mijn handwerk is ook kleurrijk. Ik vind het erg fijn dat ik op Kunstportaal ondersteund wordt, zodat ik daarna thuis aan de slag kan.

Naast Kunstportaal ga ik naar een hobbyclub en een keramiekclub. Ik ben bekend met verschillende materialen en mix dit vaak in mijn kunst, voor een speels en driedimensionaal effect.

Kunstenares Linda Ravenscroft is een grote inspiratiebron, ik heb meerdere boeken van haar. Ze maakt Fantasy Art en toont, net als ik, een vriendelijke sfeer in de fantasiewereld.
Mijn zus hield vroeger erg van elfen en ‘De Efteling’, via haar ben ik ook enthousiast geworden. We hebben samen geschilderd op een cursus.

Dat kleurrijke en speelse spreekt kinderen aan. Zelf heb ik veel affiniteit met kinderen en er met plezier mee gewerkt vroeger. Zo deed ik creatieve activiteiten met moeilijk opvoedbare en ernstig zieke kinderen, gaf huiswerkbegeleiding aan kinderen met dyslectie en ben ik vrijwilliger geweest op een peuterspeelzaal.
Op dit moment bak ik om de week iets lekkers op Kunstportaal, de opbrengst hiervan gaat naar stichting epilepsie SEIN in Zwolle, voor de afdeling activering. Zelf heb ik in 2002 7,5 maand in de epilepsiekliniek gezeten. Op Kunstportaal vind ik structuur en ben hierdoor al 9 maanden aanvalsvrij.

Ik houd erg van kunst, het is mooi om te zien hoe anderen kunst maken. Daarom kom ik regelmatig in allerlei musea, zoals laatst in het Rijksmuseum in Amsterdam. Met name de olieverf schilderijen vind ik prachtig om te zien, de mooie diepe kleuren en zo knap hoe ze gezichten maken. Ik wil me verder ontwikkelen in het maken van elfen gezichtjes èn ooit zelf schilderen met olieverf.