biografie

Lida van Ginkel

Lida van Ginkel

Landschappen, dieren en portretten zijn de onderwerpen die ik meestal schilder. Ik heb een eigen stijl en gebruik graag mijn fantasie. Soms maak ik een soort fantasiedier en denk dan “ach, deze heeft vast ook wel bestaan, er zijn zoveel dieren in de wereld!”


Bij elk schilderij bedenk ik wel een liedje dat er goed bij past. De laatste tijd schrijf ik wel eens een stuk songtekst op het doek. Ik ben nu 70 jaar en vroeger toen ik klein was zong ik altijd samen met mijn moeder tijdens het afwassen. De radio stond altijd aan. We hadden een klein huisje, waar we met een groot gezin woonden. Er was daar weinig ruimte om echt creatief te werken. Op een gegeven moment toen ik zelf al een gezin had, voelde ik drang om te gaan tekenen en schilderen. Tegenwoordig heb ik daar alle tijd voor. 

Op kunstportaal kom ik inmiddels al een lange tijd. Ik begin mijn werk altijd met een idee. Vervolgens denk ik dan “als het maar lukken wil” en ga dan met frisse moed aan de slag. Af en toe heb ik moeite met het beeld op doek krijgen zoals ik dat wil. Dan werk ik door, net zolang totdat ik er tevreden mee ben. Pas geleden heb ik 5 versies van Beatrix geschilderd. Ook schilder ik mijn kinderen en kleinkinderen. Ik wil dat het herkenbaar is en een beetje lijkt. 

Schilderen met acrylverf vind ik heel fijn en ligt me het meest. Ik houd echt van kleur. Mijn schilderij is soms druk gekleurd en soms gebruik ik bijvoorbeeld 3 tinten. Kunstenaars als Van Gogh en Rembrandt spreken me aan. Vooral die kwasttoets van Vincent vind ik prachtig.