biografie

Joke van de Scheer

Joke vd Scheer

Ik ben een vrouw van 53 jaar oud en houdt sinds mijn jeugd al van kleuren, spreuken en schrijven. Ik schrijf spreuken en geef Loesje schrijfworkshops aan verschillende groepen door het hele land. Loesje van de posters, agenda`s en t`shirts met korte, inspirerende teksten.

 

Op kunstportaal kan ik al mijn creativiteit kwijt. Ik ben breed geïnteresseerd, wat ik als prettig ervaar als wel als een valkuil…... Omdat er  dan niet 1 ding is waar ik helemaal voor ga...ik schilder, bewerk speksteen, werk met stof, zing en schrijf liedteksten.

Inspiratie

Ik word geïnspireerd door de natuur in al haar kleuren en vormen. De natuur  vind ik mooi in de grootsheid van haar landschappen, de zee, de bergen, de weilanden, bossen en water maar ook de diepte en de ruimte. En ook het soms overweldigende ruige van de natuur. De details zoals een blad, een bloemetje zijn naast de grootsheid ook een inspiratie. Alle verschillende vormen en kleurschakeringen, het verstilde landschap, de rust, een uitbundig kleurrijk bloemenpalet kortom: de diversiteit spreekt me aan!

Materiaal

Ik werkt veel met acrylverf maar ook met houtskool en aquarelverf. De laatste tijd ben ik aan het experimenteren met oostindische inkt en ecoline. Ik werk graag met veel kleuren. Maar vind het ook fijn om af en toe met weinig kleur te werken. Alleen zwart, wit of een aantal groentinten. Voornamelijk gebruik ik foto’s om na te schilderen. Af en toe gebruik ik materialen uit de natuur in mijn werk, zoals schors en veren.

Techniek

Mijn tijd besteed ik vooral aan schilderen. Via workshops en oefenen probeer ik me verder te ontwikkelen; zoals etsen, tie and dye, een 3D schilderij maken, aquarel en moodboard maken. ik heb meerdere talenten en ik ben bezig op meerdere vlakken, ik werk met speksteen en heb een wandkleed gemaakt. Sinds een klein jaar schrijf ik liedteksten waar een professionele muzikant muziek op maakt. En die zong ik dan weer in een muziekgroepje. Een liedje is opgenomen in een professionele studio.

Ambitie

Ik ben leergierig en wil me graag verder ontwikkelen en zou meer workshops op Kunstportaal willen op allerhande gebied met een zekere terugkerende regelmaat, zoals bijv. etsen, pottenbakken, diepte en perspectief in een schilderij of portret schilderen. ik zou graag boeken maken met spreuken en schilderijen. Een portfolio maken en doorgroeien om vervolgens wat geld te verdienen.met bijv. spreukenkaartjes. Ook hoop ik nog gitaar te leren spelen zodat ik mijn eigen liedjes kan maken. Ik hoop anderen te inspireren via schrijven, mijn schilderijen en met workshops...kortom ambities genoeg!