biografie

Jeffrey Bozelie

Jeffrey

Ik kom vanaf 2015 naar Kunstportaal en werk drie dagdelen op het MultiMedia atelier. Ik werk aan een vorm van kunst, genaamd Pixel Art. Pixel Art Wanneer je heel dicht op het computerscherm kijkt, dan zie je kleine vierkantjes. Deze vierkantjes heten pixels. Met deze  pixels bouw ik zelf afbeeldingen. Dit doe ik op de computer met het programma Paint.

 

Ik ben begonnen met het verzamelen van interessante Pixel-ontwerpen. Hiermee ging ik op de computer knippen en plakken om zo een nieuw en eigen Pixel-ontwerp te maken. Nu probeer ik de meeste tijd achtergronden te maken voor strips. Maar ook karakterpoppetjes en voertuigen.  Bijvoorbeeld: het ruimteschip, dat hier hangt, heeft bijna 2 miljoen pixels. 

Inspiratie Ik werd lang geleden geïnspireerd door stripverhalen die helemaal uit Pixel Art bestaan. Daarna werd ik steeds meer gemotiveerd door een tekort aan moderne achtergronden bij de spellen, omdat de meeste achtergronden uit de jaren ‘80 en ’90 kwamen.  Later begon ik verschillende stijlen na te maken. Nu ben ik bezig mijn eigen stijl te creëren. Een stijl die ik modern vind.

Ik zet mijn Pixel Art sinds 21 Februari 2014 op de website Deviantart met de naam ‘jebo14’. Dit is een website waar mensen hun kunstwerken kunnen opzetten. Doordat ik mijn werk op Deviantart zet, gebruiken andere mensen mijn creaties in hun strips en animaties.