Breuklijn
biografie

Jeanette wielhouwer

Jeanette wielhouwer

Als ik aan de slag ga met schilderen, werk ik vaak vluchtig. Ik werk vanuit mijn intuïtie. Van te voren heb ik dan ook geen plan over hoe mijn werk gaat worden. Mijn werken zou je kunnen omschrijven als abstract. In mijn werk zie je veel lijnen en vormen terug. Ook zie je de primaire kleuren vaak terugkomen in mijn werk.

Hoewel ik veel plezier haal uit het schilderen, was ik op zoek naar een nieuwe vorm van kunst.  De schilderwerken die ik maakte had ik vaak binnen een kort tijdsbestek af. Ik wilde graag iets creëren waar ik langer mee bezig zou kunnen zijn. Daarom ben ik sinds kort bij Kunstportaal overgestapt naar beeldhouwen. Ik haal veel voldoening uit het beeldhouwen. Laatst heb ik mijn eerste beeldje gemaakt en ik ben blij met het resultaat! De contouren in het beeldje vind ik harmonieus met elkaar samenvallen. 

Ik heb het erg naar mijn zin bij Kunstportaal. Ik krijg hier de ruimte om te doen waar ik goed in ben. Er heerst hier veel rust en er is aandacht voor mij op het moment dat ik het nodig heb. Bovendien hebben de wekelijkse contactmomenten bij Kunstportaal mij erg geholpen bij mijn herstel. Het bezig zijn met kunst, gaat nu via mijn handen en dat voelt goed. Ik krijg de ruimte om te doen waar ik plezier in heb.

Kunst in zijn algemeenheid betekent veel voor mij. Ik zie er onder andere schoonheid in. Het mooie vind ik dat ik bij Kunst mijn fantasie de vrije loop kan laten gaan, om uiteindelijke originele werken te maken. Ook geniet ik van het mooie werk van andere kunstenaars. Door hun werken laat ik mij dan ook inspireren.