Thumbnail
biografie

Dick Dal

Thumbnail

Van over-levens-kunstenaar naar nieuwe vormgeving!

 

Mijn ambitie in de kunst is het zoeken naar nieuwe vormgeving. Beeldhouwen, tekenen, muziek en teksten zijn mijn interesse gebied!

d.m.v. authenticiteit (beelden all plastisch) sublimering, esthetiek en hyper inclusiviteit = alles zo veel mogelijk uit het ed (onbewuste) laten komen, om deze toestand te bereiken moet ik zo weinig mogelijk prikkels van buitenaf tot mij laten komen. ik heb bewust géén computer én óók géén t.v. die op één net is aangesloten. Prikkels van buitenaf impliceren, dat je bij jezelf wordt weggehaald. ook staat mijn deurbel uit en neem ik mijn mobieltje (zonder camera) vrijwel nooit mee naar het kunstportaal, als ik aan het werk ben.Wil ik niet gestoord worden, gestoord ben ik van mijzelf (depressie) en daar werd ik ook vorstelijk voor betaald W.A.O. +/- 40 jaar lang. Wettelijk Aangewezen Ontspanningszoeker met een wereldreis (1980) en +/- 20 jaar verblijf in zuidoost Azië . De W.A.O. werd overgemaakt naar de Bangkok bank (Thailand) de winst op aandelen (koerswinst) is nog steeds belastingvrij, ook de winst van het eigen huis, vandaar de term over-levens kunstenaar, als ik bij een baas ga werken, van ben ik de helft van mijn salaris kwijt aan premies en belastingen, ik hoor hier niemand van de B.V., de SP of PVDA over. Dus dit is voor mij een inspiratiebron! Het uitbeelden van onderdrukking door Pinocchio premier en co! Het andere thema van mij is het vrouwelijk schoon, figuratief of abstract. Mijn rode lijn is een depressief (soms manisch) coloriet! Dr. Schmedding was mijn redding (parnate, m.a.o. remmer medicijn). Kunst kent geen beperking, mijn metrice op het Kunstportaal is mijn versterking. Opleiding 4 klassen lager onderwijs (depressie, concentratieproblemen) dus ik ben vrijwel geheel autodidact.

Geloof: God gelooft in mij

Nieuws: De Gelderlander, man bijt hond, Tubantia, live tv Twente, 2 uur lang, lokale omroep, art brut biënnale internationaal

Op uitnodiging van art brut ben ik daar 10 dagen zeer warm ontvangen. Een groot warm nest van kunstenaars en het Kunstportaal heeft mij uitstekend begeleid, zoals ik dat van hun gewend was. Het is een fantastische plek om het werken dat Kunstportaal. Nogmaals mijn dank aan art brut organisatie en het Kunstportaal Het was voor mij een grote heer, bij art brut biënnale internationaal 10 dagen te mogen exposeren en werken.