Thumbnail
biografie

Dick Dal

Dal

Van over-levens-kunstenaar naar nieuwe vormgeving! Mijn ambitie in de kunst is het zoeken naar nieuwe vormgeving. Beeldhouwen, tekenen, muziek en teksten hebben mijn interesse!

 

D.m.v. authenticiteit (beelden all plastisch), sublimering, esthetiek en hyperinclusiviteit = alles zo veel mogelijk uit het ei (onbewuste) laten komen. Om deze toestand te bereiken moet ik zo weinig mogelijk prikkels van buitenaf tot mij laten komen. Ik heb bewust géén computer én óók géén t.v. die op één net is aangesloten. Prikkels van buitenaf impliceren, dat je bij jezelf wordt weggehaald. Ook staat mijn deurbel uit en neem ik mijn mobieltje (zonder camera) vrijwel nooit mee naar het Kunstportaal. Als ik aan het werk ben, wil ik niet gestoord worden. Gestoord ben ik van mijzelf (depressie) en daar werd ik ook vorstelijk voor betaald. Circa 40 jaar lang W.A.O.... Wettelijk Aangewezen Ontspanningszoeker met een wereldreis (1980) en een 20 jaar verblijf in zuidoost Azië. De W.A.O. werd overgemaakt naar de Bangkok bank (Thailand), de winst op aandelen (koerswinst) is nog steeds belastingvrij alsook de winst van mijn eigen huis. Vandaar de term over-levens-kunstenaar. Als ik bij een baas ga werken, dan ben ik de helft van mijn salaris kwijt aan premies en belastingen. Ik hoor hier niemand van de B.V., de SP of PVDA over. Dus dit is voor mij een inspiratiebron! Het uitbeelden van onderdrukking door Pinocchio-premier en Co!

Het andere thema van mij is het vrouwelijk schoon, figuratief of abstract. Mijn rode lijn is een depressief (soms manisch) coloriet! Dr. Schmedding was mijn redding (parnate, m.a.o. remmer medicijn). Kunst kent geen beperking, mijn metrice op het Kunstportaal is mijn versterking. Opleiding 4 klassen lager onderwijs (depressie, concentratieproblemen) dus ik ben vrijwel geheel autodidact.

Geloof: God gelooft in mij

Nieuws: Man bijt hond, De Gelderlander, Tubantia, Live TV Twente, 2 uur lang, lokale omroep, Art Brut Biënnale internationaal

Op uitnodiging ben ik zeer warm ontvangen bij Art Brut Biënnale. Het was voor mij een grote eer om er 10 dagen te mogen exposeren en te werken. Een groot warm nest van kunstenaars en het Kunstportaal heeft mij uitstekend begeleid, zoals ik dat van hen gewend ben. Het Kunstportaal is een fantastische plek om te werken. Nogmaals mijn dank aan Art Brut Biënnale organisatie en het Kunstportaal.