biografie

Attam

Atam Badjoe

Attam Badjoe is een trotse en vrolijke man die in 1975 van Suriname naar Nederland is gekomen. Hij kwam aan in Baarn en daarna is hij naar Dieren verhuisd. Vanuit Dieren kwam hij naar Apeldoorn en uiteindelijk verhuisde hij naar Arnhem waar hij nu nog woont.

Attam is samen met zijn gezin uit Suriname gekomen, maar heeft familie zoals neven en nichten, opa en oma achter moeten laten. Opa is inmiddels overleden.

Hier in Nederland heeft hij een grote familie, met maar liefst 8 broers en zussen met wie hij een fijne contacten heeft. Trots is hij op zijn 14 jarige zoon.

Attam is begonnen met vrijwilligerswerk bij de SWOA Budelhuis en daarna heeft hij 11,5 jaar vrijwilligerswerk gedaan bij Martinushof waar hij met veel liefde gewerkt heeft.

Wat hij niet aan heeft zien komen is dat hij plotseling slechthorend is geworden en afhankelijk werd van een gehoorapparaat.

In 2009 is hij wat anders gaan doen. Attam is bij de Single bezig gegaan alwaar hij ging tekenen, schilderen en houtbewerken. Helaas ging de Singel sluiten. Op zoek naar iets anders kwam hij terecht bij de Oude Doelen waar hij pannenkoeken ging bakken. De pannenkoeken blijken erg in de smaak te vallen en ook omdat Attam veel van gezelligheid houdt, is hij hier helemaal in zijn element.

Naast pannenkoeken bakken houdt hij veel van dammen en schaken. Met veel trots vertelt hij dan ook dat hij in Klarendal een keer damkampioen is geweest.

Het afgelopen jaar is er I.v.m. corona veel veranderd.  Veel activiteiten zijn tijdelijk beeindigd. Gelukkig kan hij op vrijdag naar het Kunstportaal.

Kunst maken doet hij op zijn manier. Hij is altijd bezig met diepte en perspectief. Hij werkt graag met houtskool en wordt geholpen telkens nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hij heeft er erg veel plezier in.De gezelligheid en sfeer doen hem goed en hij komt nu al zo’n twee jaar met veel plezier hier

Zijn motto is: liefde van alle mensen is een stromende rivier.