biografie

Andre Peters

André Peters

Kunstportaal geeft mij een beetje rust, waar ik lekker mijn ding kan doen. Dit geeft mij ontspanning

 

Andre Peters wordt op Kunstportaal enorm bewonderd om zijn schilderstijl, die teruggaat naar de oude meesters.

Andre is geboren in Arnhem op 12 januari 1956. Na een opleiding L.T.S. en M.T.S. schilderen is hij aan de slag gegaan als professioneel autospuiter en later spuitte hij de fietsen bij Gazelle. Wat Andre het meeste bezighoud is de 17e eeuwse schilderkunst. Andre maakt veel copieeen van de hollandse meesters, wat hij door veel kennis over deze techniek prachtig uitvoert. De schildertechnieken van de oude meesters heeft Andere geleerd van Gert Renshoff uit Veenendaal. Daar heeft hij het vak fijnschilderen geleerd. Zijn grote voorbeeld is Rembrandt van Rijn en zijn leerlingen. 

Een werk noemen waar Andere speciaal trots op is, kan hij zo even niet bedenken, hij vindt ze op zich allemaal wel mooi. De rede dat Andre naar Kunstportaal komt is omdat hij daar zijn rust kan vinden om lekker met schilderen bezig te zijn, dit geeft hem ontspanning. Hij kan ook uren naar schilderkunst kijken en haalt daar dan ook zijn inspiratie uit. Andre is bij Kunstportaal terecht gekomen door zijn begeleiders in het ziekenhuis. 

Andre zijn motto is:

Doe vooral je eigen ding!! Alle kunst die men maakt, op ieder eigen manier, is een kunst op zich. Wat de één met een penseel doet, doet de ander met steen, klei en papier enz. Zolang je er maar van geniet wat je doet, dan is het goed....