biografie

Amy Sluiter

Amy Sluiter

Mijn naam is Amy. Ik ben dertig jaar - wat gaat de tijd snel! Ik bezoek het Kunstportaal al sinds 2012. Eén ochtend per week werk ik in de keuken. Twee andere ochtenden ben ik in het modeatelier te vinden.                                             

Op dit moment ben ik daar een sok aan het maken, met een rondbreinaald. Naast breien doe ik ook haken, borduren en naaien. Het allereerste wat ik maakte, was een gebreide sjaal. Maar ik maak vanalles. Lapjes, probeersels. Ik heb een zelfgebreid hoesje om mijn telefoon. En ik maak Japanse knooptasjes. Die hebben een lang hengsel, dat door een kort hengsel wordt getrokken; ze kunnen om de pols gedragen worden. Ik maak ze zonder patroon, zo uit het hoofd. Om op nieuwe ideeën te komen, kijk ik op Youtube, op het internet. Ook kijk ik wat er zoal ligt op het atelier.

Ik denk dat ik misschien aanleg heb voor handwerken. Voordat ik bij het Kunstportaal kwam, had ik net geleerd om te breien en met de naaimachine te werken. Beiden had ik snel onder de knie. Binnen een week kon ik al zelf steken opzetten. Mijn oma was er ook erg goed in, toen ze nog leefde. Ik vind het jammer dat ik dit niet meer met haar kan delen.

Al met al ben ik lekker bezig. Ik kook ook erg graag. Het liefst pittig en kruidig, met ui en knoflook. Soms kijk ik even in een kookboek, maar meestal verzin ik de recepten zelf en kook uit het hoofd. Ik krijg er veel complimenten voor.