biografie

Abdulrahim Gahtan

Tienerheld

Aangenaam, ik ben Abdulrahim Gahtan, ik ben 31 jaar oud en ik kom uit Somalie. In 2015 ben ik naar Kunstportaal gekomen en het beviel me daar direct. Ik vind het er leuk en prettig en de omgeving heeft een positieve uitwerking op mijn gevoel.

 

Naast het leren van technieken, zoals tekenen met verschillende diktes potloden en het leren schilderen met acrylverf, heb ik veel workshops gevolgd. Het eerste wat ik deed was animaties maken en tekenen op de computer. De leukste workshop vond ik “Droomlandschap”. Tuinieren is naast kunst een grote passie van mij. Landschappen en de natuur zijn mijn favoriete onderwerpen, ook in mijn werk. Naast deze onderwerpen heb ik portretten en robots geschilderd op papier en op doek.

Het moeilijkste aan kunst maken vind ik het verzinnen; wat ga je tekenen en waarover zal ik schilderen? Samen met mijn begeleider besloten we dat het onderwerp landschappen het beste bij mij past. Ik heb een boek vol getekend met landschappen!

Vroeger ging ik samen met mijn broertje fietsen langs de rivier, door de bossen en heuvels richting Wageningen, ik heb hier goede herinneringen aan. Bij Velp en Oosterbeek vind ik het ook heel erg mooi om te fietsen. Helaas zie ik mijn broertje minder vaak en fietsen komt er ook niet meer zo vaak van. Natuurdocumentaires vind ik ook erg mooi om naar te kijken en uiteraard is mijn favoriete zender National Geographic.

Op Kunstportaal leer ik veel over kunst en ik wil graag nog meer kennis vergaren over verschillende kunstenaars. Mijn favoriete kunstenaar is Chagall, hij maakt het beste wat ik ooit heb gezien. Ik wil ook meer te weten komen over Picasso; de manier waarop hij portretten heeft gemaakt vind ik fascinerend.

Helaas moet ik nu na 4 jaar een keuze gaan maken: Kunst maken of tuinieren. Ik ga kiezen voor tuinieren, maar ik vind het een hele moeilijke keuze.