biografie

Abdikadir Mohamed Ali

Abdikadir

Indrukwekkende gebouwen en bezienswaardigheden, zoals: The Opera House (Sydney), de Eiffeltoren, de Brandenburger Tor (Berlijn), de Erasmusbrug (Rotterdam), het Colosseum (Rome), de Tower Bridge in Londen en het Kremlin. Die maak ik met behulp van ‘Illustrator’, een ontwerp- en tekenprogramma, op de computer bij Multimedia.


Ik vind dit mooi om te doen, want ik kan niet zomaar naar deze plaatsen op vakantie gaan om ze in het echt te zien. Al heb ik de Eiffeltoren en de Tower Bridge wel gezien.
Ik ben ook gefascineerd door landschappen. Deze schilder ik na uit kunstboeken, die ik op het Kunstportaal vind of uit de bibliotheek haal. Het zijn geen exacte kopieën. Ik laat me inspireren en werk naar eigen invulling. Zo ben ik begonnen op het Kunstportaal, maar tegenwoordig schilder ik ook thuis. Als ik ooit weg ga bij het Kunstportaal of ik vind een baan, dan zal ik dit zeker blijven doen in mijn vrije tijd. Het is belangrijk om iets te doen waar je plezier aan hebt, iets om de tijd te verdrijven.

Grote ambitie heb ik niet in de kunst. Al zou ik wel net zo goed willen zijn als Bob Ross, van de tv-programma’s, die man die alles kan schilderen. Dus dat is een beetje een contrast!

In het verleden heb ik ook handvaardigheid gedaan, boetseren en beeldhouwen. Ik ben al zeker twaalf jaar creatief bezig. Grafisch werk op de computer maakte ik in 2001 al. En ik lees veel, kunstgerelateerd, maar ook bijvoorbeeld een boek over het plannen van een levensplan. Soms lees ik om te leren, soms om te ontspannen. In het verleden heb ik een opleiding Economie gedaan.

Wat ik op het Kunstportaal nog wil leren, is voorbereid zijn op een nieuwe baan. Collegialiteit, op tijd komen, dit soort dingen. Het gaat goed, want het Kunstportaal is een gezellige en leerzame plek.