biografie

Aaltje van Harskamp

Aaltje van Harskamp

Toen ik voor het eerst bij Kunstportaal kwam, ben ik begonnen bij de keramiek. Vanwege mijn ziekte mag ik helaas nu niet meer werken in een stoffige werkomgeving.

Dat is dan ook de reden dat ik bij textiel aan de slag ben gegaan. Het was het moment waarbij ik voor het eerst zelf kleding ben gaan maken. Ik ben gewoon begonnen! En heb al aardig wat mooie dingen gemaakt. Sommige heb ik zelf gehouden, maar een aantal artikelen heb ik ook gedoneerd aan tweedehands winkels. Het is een mooie gedachte dat andere mensen straks met mijn zelfgemaakte kleding rondlopen.

Voor het maken kleding haal ik veel inspiratie uit mijn omgeving. Ik woon zelf in Arnhem in een wijk waar ik het erg naar mijn zin heb. De mensen zijn aardig en vriendelijk. Maar het is de natuur waar ik mijn creativiteit uit haal. De bosrijke omgeving waar ik woon inspireert mij. Als ik in het centrum van Arnhem ben geweest kom ik ook vaak tot nieuwe ideeën voor het maken van kleding. Door mensen te observeren zie ik wat ze dragen. Of ik loop wel eens een kleding winkel binnen. En denk ik soms ‘hé dat ziet er leuk uit’. Dan maak ik dat vervolgens na.

De kleding die ik maak is kleurrijk. En ik streef er altijd na, om iets unieks te maken. Zelf draag ik graag wijde broeken. Zelf heb ik dan ook een zelfgemaakt exemplaar. Daar ben ik erg blij mee. Ik combineer mijn kleurrijke kleding graag met een neutrale kleuren. Dat vind ik het meest stijlvol!

Wekelijk kom ik een dagdeel met veel plezier naar Kunstportaal toe. Ik zeg altijd, ik ben verknocht aan Kunstportaal. Ik vind het prachtig om te zien hoeveel talent sommige mensen hebben. Het verbaast mij iedere keer weer. Een tijdje geleden heb ik ook een kunstwerk gekocht van een cliënt die bij Kunstportaal kwam. Ik heb het een mooie plek thuis gegeven en ik ben er erg blij mee. De belangrijke reden dat ik iedere week met veel enthousiasme naar Kunstportaal toe kom zijn de mensen die hier werken. Iedereen is hier altijd zo aardig! Er is begrip voor elkaar en de mensen van Kunstportaal begrijpen waar het in het leven echt om draait. Ze zijn dan ook niet materialistisch ingesteld. Zo ben ik ook en dat maakt dat er een goede klik is tussen mij en de mensen van Kunstportaal.