WF9y0IEZ7zMX

OrganisatieInfo

OVER KUNSTPORTAAL


Kunstportaal is een activeringsplek voor mensen met een GGZ en NAH achtergrond. In onze ateliers kunnen bezoekers onder professionele begeleiding zelfstandig deelnemen aan activiteiten zoals beeldhouwen, fotografie, schilderen, kleding maken en keramiek.

Wij vragen van de deelnemers geen ervaring met de verschillende kunstdisciplines, wel een sterke motivatie. Want wij geloven dat kunst beleven én maken het herstel bevordert. Naast dat Kunstportaal geen eisen stelt aan je kunstzinnigheid is het ook een plek voor mensen die een kunst talent hebben en dit willen ontwikkelen


UW DOELEN
Wanneer u zich wilt aanmelden bij Kunstportaal, zien wij graag dat u vooraf doelen opstelt, waaraan u wilt werken. Dit kunt u doen met uw contactpersoon, zoals een persoonlijke begeleider of een coach van het sociale wijkteam.
Uw doelen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling en participatie. Daarbij kunt u denken aan een dagelijkse structuur aanbrengen in uw leven.  Maar u kunt bij ons ook vaardigheden ontwikkelen, die betrekking hebben op Activerend Werk, zoals vrijwilligerswerk, een betaalde baan of een te volgen opleiding.


AANMELDING
Om een goede indruk te krijgen van Kunstportaal, is het verstandig om eerst een afspraak te maken voor een rondleiding. We bezoeken dan de ateliers en beantwoorden met plezier al uw vragen.

Bent u enthousiast geworden na deze kennismaking? Vraag dan met uw contactpersoon de GGZ-beschikking aan bij het wijkteam van uw gemeente. Deze heeft u namelijk nodig voordat u start bij Kunstportaal. Zodra de beschikking is geregeld, vraagt u een plaatsingsgesprek aan bij ons. Hierbij is ook de wijkcoach aanwezig. We bespreken dan onder andere uw persoonlijke doelen en de richtlijnen van Kunstportaal. Maar ook welk atelier uw voorkeur heeft en samen plannen we de startdatum en krijgt u een mentor toegewezen.

Zes weken na uw start volgt er met u een eerste evaluatiegesprek. We nodigen dan ook uw persoonlijke begeleider en/of de wijkcoach uit.

 

DE ATELIERS

 

Teken en schilder atelier
Het schildersatelier bestaat uit twee gedeelten: een stilteruimte en een gezellige werkgedeelte. Er is volop gelegenheid om te experimenteren met verfsoorten, potlood en krijt. Van expressief tot natuurgetrouw. Dit alles onder begeleiding van meerdere deskundigen. Naast het volgen van opdrachten kunt u ook voor uzelf werken.

Beeldhouw atelier
In ons ruimtelijk atelier wordt met steen en keramiek gewerkt. Deelnemers maken zowel toegepaste kunst als vrij beeldhouwwerk. We leren van elkaar, maar werken wel zelfstandig.

Multimedia atelier
Heeft u belangstelling voor fotografie en digitale beeldbewerking? Onder begeleiding van een fotograaf werkt u zelfstandig aan fotoprojecten. Soms helpen we elkaar bij een opdracht of gaan we erop uit. We hebben ook een kleine studio tot onze beschikking.
We verwachten, dat u computervaardig bent. U besteedt namelijk ook veel tijd aan de digitale nabewerking van uw beeldmateriaal. Dit leert u met Photoshop, een professioneel bewerkingsprogramma.

Textiel atelier
In het textiel-atelier kunt u alles doen en leren op het gebied van mode en textiel. Onder deskundige begeleiding werkt u aan een zelfgekozen project.

 

RICHTLIJNEN (dit wordt verwacht van u)


1. Respect voor elkaar en elkaars werk
2. Gemotiveerd
3. Zelfstandig werken
4. Verantwoordelijk voor uw eigen proces.

Denk hierbij aan:
       *Actieve deelname aan uw voortgangsgesprekken
       *De dagindeling op Kunstportaal volgen
       *Tijdig afmelden wanneer u niet kunt komen
       *Zorgdragen voor materialen
       *Het atelier schoonmaken
 

MOGELIJKHEDEN EN KANSEN
 

       *Een netwerk opbouwen en onderhouden
       *Kunstzinnige technieken leren
       *Persoonlijke ontwikkeling 
       *Structuur en discipline opbouwen
       *Exposeren binnen en buiten Kunstportaal
       *Vrijwilligerswerk gaan doen
       *Doorstromen naar een andere werkplek